Otthontalanul

Ez a blog az otthontalan emberek életének eseményeit mutatja be. Kövesd őket, hogy megismerd élethelyzetüket, küzdelmeiket!

Friss topikok

Egy hajléktalan szilvesztere

2011.01.04. 16:19 | mini cini | Szólj hozzá!

Címkék: erőszak szilveszter közterület

A hajléktalan emberek, ha kint töltik az ünnepeket (nem csak a szilvesztert) nagyon sokszor ki vannak téve a zaklatásnak. Egyik hajléktalan ember valós szilvesztere:

Este elbújt oda, ahol aludni szokott, hogy ne legyen szem előtt. Kb.  délután 6 órakor odament hozzá a rendőr, mivel a tulaj szólt, hogy zajong, duhajkodik (pedig akkor még nem is volt mit innia). Átment egy templomhoz, de ott kicsit balhézni kellett, hogy le tudjon feküdni. Arra kelt, hogy fiatalok böködik, még nem is durván. Csak boldog új évet kívántak, adtak neki kaját s pár forintot. Ebből tudott magának dohányt venni. Majd visszafeküdt, s próbált aludni ismét. Újfent arra ébredt, hogy böködik, de ezúttal keményen rugdosták. Nagyon nehezen fölkelt s a futást (szégyen, de hasznos) választotta. Mikor kifújta magát, úgy döntött, elmegy az ingyen koncertre ahol picit ugrált s újévkor mindenki megkínál mindenkit pezsgővel. Így ő is ivott egy egy kortyot. Majd elindult üvegezni az éjjel-nappali boltok kis utcáiba, ahol 2-3 csöveskamion (szalagfüles szatyor) mennyiség jött össze. Közbe itt is-ott is talált pici italt. Onnan elment a bkv-megállókba s a közértekhez a kis sárga kukák mélyére nézni a mindig nála lévő lámpás öngyújtójával az üvegek után. Fáradtan ment vissza a templomhoz, ahol a pap bácsi mondta, hogy ott aludhat, ha rendet tesz maga után. Így a sok rossz után még egy picit aludni is tudott.

A bejegyzés trackback címe:

https://otthontalanul.blog.hu/api/trackback/id/tr452553027

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása