Otthontalanul

Ez a blog az otthontalan emberek életének eseményeit mutatja be. Kövesd őket, hogy megismerd élethelyzetüket, küzdelmeiket!

Friss topikok

Igaz történet

2010.11.29. 10:23 | mini cini | Szólj hozzá!

Címkék: munka egészségügy diszkrimináció fedél nélkül

Az egyik hajléktalan társam a minap bejött hozzánk, hogy kellene neki pizsama, mert mennie kell kórházba délre, hogy fölnyissák a kezét, ami nagyon csúnyán elfertőződött (a keze már volt műtve többször is). Megkapta a pizsamát s elillant.
Másnap szokás szerint jött reggel beköszönni (nem messze a szerkesztőségtől hotelek s boltok előtt sepreget, ebből s a Fedél Nélkül újság terjesztéséből él.) s látom ám hogy a kezén nagy kötés s a keze bedagadva. Mondtam neki: na tényleg kiengedtek úgy, ahogy mondtad. Akkor jött a fekete leves, miszerint közölte:
Nem, nem is műtötték meg.
Bement a kórházba, de elküldték mondván: menjen a MÁV Kórházba, az az ügyeletes.
Átment (bár ő se értette miért, hisz arról volt szó, hogy fölnyitják a kezét) a MÁV Kórházba, beérve közölték vele: menjen a Szent Imre kórházba.
Nagy mérgesen s elfáradva átment, ahol közölték vele: ők nem foglalkoznak vele s menjen oda, ahova akar.
Így jobb híján bement az első gyógyszertárba Betadinért, gézért s ő maga átkötötte a kezét. Remélem, mire ez az írás megjelenik, addigra már megműtik a kezét s nem végtag nélküli lesz, hisz a fertőzés igen komoly gondot is okozhat.

· 1 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://otthontalanul.blog.hu/api/trackback/id/tr362471460

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Jámborné Balog Tünde - EGY KISVÁROSI HAJLÉKTALANRÓL 2010.12.01. 08:01:47

HAGYMALEVELEKÖcsémuram, kedves Kelemen!Előző levelemben a hidegről panaszkodtam, s ámbár azolta beköszöntött Szent Márton nyara egy kis enyhüléssel, már múlóban, csak a sült lúd csontjai maradtak a nagy pecsenyéstálon.A vereshajú Hajléktalan is ázik-fá...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása