Otthontalanul

Ez a blog az otthontalan emberek életének eseményeit mutatja be. Kövesd őket, hogy megismerd élethelyzetüket, küzdelmeiket!

Friss topikok

Utazás

2011.03.05. 19:05 | mini cini | Szólj hozzá!

Címkék: bkv utazás

A minap olvastam egy közzétett adatot a hírekben, miszerint 2 év alatt 110 bejelentés érkezett a Budapest Közlekedési Vállalat járművein utazó otthontalanokra. Sajnos egyre több ember kényszerül lógni a BKV járatain, mivel elszegényedtek a mai gazdaságba ahol az árak emelkednek a bérek nem. Mivel az otthontalan emberek nagy része pont azért nem kap munkát, mert nincs állandó lakcíme, így nem is tud venni jegyet vagy bérletet.

Budapesten több mint ötezer ember szorul az ingyen konyhára s ez a szám növekedik. Nemcsak otthontalanok vannak már ott, hanem nagyon sok idős alacsony jövedelemmel, s most már az eddig középosztályba tartózó rétegekből is megjelentek az emberek. A tömegközlekedésre szükség van, hiszen az élelmet nem egy helyen osztják, s nem csak enni nem jutnak el a hajléktalan emberek, hanem fürödni vagy mosni se a BKV nélkül, mert ezek a szolgáltatások nem állnak egész nap rendelkezésre, a legtöbbször kötött időben sietniük kell a rászorulóknak. Mivel az orvosi ellátás is külön helyen van (persze jó messze), így oda is csak BKV-val tud eljutni.

S vegyük azt, hogyha tél van, mivel sok esetbe látszódik az embereken, hogy otthontalanok, így a nagyobb plázákba se tudnak bemenni melegedni. Sok esetben a tömegközlekedésen melegedne (már amelyiken van fűtés), mert egyrészt nincs elég szálláshely (éjjeli menedékhelyen sokszor télen nincs hely), hétvégén pedig nem tartanak nyitva a nappali melegedők... Azért melegednek a járműveken így, hogy ne fagyjanak meg (hisz már az aluljárókban se alhatnak ahol pici menedék volt a hótól s a mínuszoktól).

A bejegyzés trackback címe:

https://otthontalanul.blog.hu/api/trackback/id/tr782713298

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása