Otthontalanul

Ez a blog az otthontalan emberek életének eseményeit mutatja be. Kövesd őket, hogy megismerd élethelyzetüket, küzdelmeiket!

Friss topikok

Egy hajléktalan ember nem mindennapi napja

2010.11.23. 11:25 | mini cini | Szólj hozzá!

Címkék: média munka beszámoló önkéntesség napi beszámoló

Reggel kelés, ha van hol: mosakodás stb., majd ha a cuccot nem lehet ott hagyni, akkor fölmázsál az ember s elindul a zsírosba reggeliért. Majd irány a munka vagy a melegedő. Én a munkába mentem újságot terjeszteni.

Majd irány az egyik tévéműsor ahol éppen a hajléktalanságról szerettek volna többet megtudni. Mivel nem vagyok pesti persze pont az út végére értem s nem az elejére, még jó, hogy mindig előbb indulok így ugrás a villamosra s irány a másik oldal. Épp időbe értem oda, még 2perccel előbb is. Bementünk a tévébe s miután meg lett az összes kütyü indult a felvétel. Ami nagyon érdekelte őket, hogy hogyan lehet kijutni a hajléktalanságból, sok minden elhangzott bár én még ezek után is azt vallom, hogy a megoldás a szociális bérlakások lennének, hiszen nem csak minket hajléktalanokat érint a lakás probléma, hanem az alacsony jövedelmekkel rendelkezőket is súlytja. Nagyon sok ember veszíti már el most is a lakását s sajnos nagyon sok ember hal meg télen s nem csak utcán, hanem saját lakásukba is mert nincs fűtés, nem telik rá.

Az utcai szociális munkásnak az a véleménye, hogy a hajléktalan embernek nagyon sok múlik azon, hogy milyen szociális munkáshoz kerül. Ezzel picit egyet értek, mert az utcán lévő emberek mentális állapotát kell előbb helyre hozni. A műsor után indulás vacsorát osztani egy melegedőbe, mint önkéntes, ahol sok-sok társam már szívesen jön be, mert jó szót is kapnak. Majd miután vége s minden vacsora elfogyott s elpakoltunk, irány az angol óra, amit ingyen oktatnak önkéntesek 90percben. este 9kor irány haza jelenleg az olcsó pici albérletbe ahol vár a fiam s még neki is vacsora kell.             

A bejegyzés trackback címe:

https://otthontalanul.blog.hu/api/trackback/id/tr552459929

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása