Otthontalanul

Ez a blog az otthontalan emberek életének eseményeit mutatja be. Kövesd őket, hogy megismerd élethelyzetüket, küzdelmeiket!

Friss topikok

Ma ne menj haza, beszélj velünk

2010.11.17. 17:04 | Mogyiúr | Szólj hozzá!

Címkék: beszámoló kerekasztal a város mindenkié hka eu2010 avm hajléktalanokért közalapítvány aha színpad afrobreakz

2010.11.12-én, a Szociális Munka napján a Hajléktalanokért Közalapítvánnyal együtt megkértük az utca emberét, hogy ne menjen haza, és beszélgessen el a hajléktalan emberekkel a főváros belső részén található Kálvin téren.

Több százan sétáltak el a rendezvény területe előtt, ahol fűtött sátorban kerekasztal beszélgetés keretében mondták el véleményüket a témában közvetlenül érintettek. Emellett az AHA Színpad hajléktalan amatőr társulat előadása és egy profi, Galkó Balázs az Új Színházból vezetett elő kulturális műsort. Ezt követően az estébe nyúlva három koncert zenészei szórakoztatták a járókelőket, a szünetekben pedig az Afrobreakz dobosai emelték a hangulatot.

Az ellátórendszer szervezetei mellett A Város Mindenkié hajléktalan érdekvédelmi csoport is standolt. Többségük még ma is hajléktalan, de a standon ezt nem lehetett észre venni, hiszen külsőleg nem ütöttek el az alapítványok munkatársaitól. Az ajánlott program sem volt rosszabb az érdekvédők standján.

A szokásos totó mellett most egy aláírás kampánnyal rukkoltak ki az érdekvédők. Pintér Sándornak és Tarlós Istvánnak írt levelüket lehetett a járókelőknek aláírni, ami a hajléktalan emberek zaklatásáról, illetve annak beszüntetéséről szól. Kevés lett a hetven levél, még sokan írták volna alá. Négy interjú is készült A Város Mindenkié csoport médiás kiválasztottjával. Majdnem százan beszélgettek a csoport tagjaival, akik közt többségben hajléktalan emberek voltak. Olyan emberek is leálltak beszélgetni, akik nem tudatosan jöttek a rendezvényre és nagyrészüket sikerült megszabadítanunk az előítéleteiktől.

A koncerteket pedig együtt nézték a középosztálybeli fiatalok és a kissé korosabb hajléktalan emberek.

A bejegyzés trackback címe:

https://otthontalanul.blog.hu/api/trackback/id/tr892448187

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása