Otthontalanul

Ez a blog az otthontalan emberek életének eseményeit mutatja be. Kövesd őket, hogy megismerd élethelyzetüket, küzdelmeiket!

Friss topikok

Hajléktalan embereket számláltak a közterület-felügyelők

2010.10.25. 18:51 | Mogyiúr | Szólj hozzá!

Címkék: hajléktalan számlálás a város mindenkié avm közterület felügyelők

2010.10.14-én délelőtt 11 órakor Budapest belvárosának legforgalmasabb aluljáróiban hajléktalan népszámlálást végzett a Közterület Felügyelet az utcai szociális munkások segítségével.

A Város Mindenkié (AVM) hajláktalan érdekvédelmi csoport mégsem bízott a felügyelők emberségességében, így párosával  ők is részt vettek megfigyelőként, hogy az esetleges jogtalanságok alkalmával közbeléphessenek. Munkájukat önkéntesek is segítették. A megfigyelések alapján a felügyelők munkája nem tűnt túl szervezettnek. A verőfényes délelőtt nem sok hajléktalan ember tartózkodott ugyanis a hűvös aluljárókban. Az AVM előzetes kérdéseire az FKF nem válaszolt, így nem tudtuk meg, hogy mi az akció célja, mire kívánja használni az összegyűlt adatokat, hogyan kezelik a felvett személyes adatokat és a fotókat és mennyibe kerül ez az akció a fővárosnak. Az akció során a felügyelők a szociális munkásaik segítségével megszámolták az aluljáróban alig lézengő és a felszínen közel tartózkodó hajléktalan embereket. Közben fotókat is készítettek az emberekről. Az akció során a megfigyelők kirívó jogsértést nem tapasztaltak. Viszont két esetben elszállíttatták a hajléktalan emberek tulajdonában lévő holmikat, amit köztisztasági szabálysértére hivatkozva sajnos megtehetnek.

Több helyszínre feleslegesen mentek a számlálók a szép időben. Az aluljárókban tartózkodó pár emberrel viszont emberségesen beszélgettek. Ez talán annak is volt köszönhető, hogy az AVM megfigyelői is ott voltak a szociális munkásokon kívül. Az érdekvédelem jelenléte humánusabbá teheti a karhatalom embereit is. Ezek szerint érdemes minden kirekesztett rétegnek szerveződnie még a demokráciában is.

A bejegyzés trackback címe:

https://otthontalanul.blog.hu/api/trackback/id/tr502397487

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása