Otthontalanul

Ez a blog az otthontalan emberek életének eseményeit mutatja be. Kövesd őket, hogy megismerd élethelyzetüket, küzdelmeiket!

Friss topikok

Művelődő hajléktalan emberek

2010.11.24. 19:49 | Mogyiúr | Szólj hozzá!

Címkék: színház hobo fedél nélkül

Földes László - Hobo - meghívott két hajléktalan embert a Fedél Nélkül utcai lap szerkesztőségén keresztül.

A Budapest Kamara Színházba szóló jegy egyáltalán nem tekinthető olcsónak, főleg a minimálbér vagy az alatti jövedelmű embereknek. Ezért is nagy örömmel mentünk el az előadásra. Mindössze egy gondolkozni valónk volt. Kiválasztani a három Hobo előadás közül az egyiket. József Attila és Viszovszkij est vagy a Csavargók Tízparancsolata közül kellett döntenünk. A társam már látta a József Attila estet, ezért végül is a Csavargók Tízparancsolatát választottuk. Természetesen az ünneplő ruhánkat vettük fel, ami nem jelenti, hogy öltönyben és nyakkendőben jelentünk meg, de azért tiszta és egyáltalán nem rongyos volt az öltözékünk.

A hatvan férőhelyes kamaraterem majdnem teljesen teli volt. Nem mesélem el az előadás tartalmát, hogy másoknak is teljes élményt okozhasson, csak egy apróságot. Mikor a művész belépett és a kis színpad elejére lépett, az első sorban ülő egyik korosabb hölgy - mindenki ott foglalt helyet, ahol akart - fotózni kezdett. Hobo megmerevedett, majd pár pillanat múlva emelt hangon adta tudtára a hölgynek, hogy színházban az előadás során nem illik fényképezni. Először meglepett az incidens, majd azon gondolkoztam, hogy egy megtervezett gegről van szó, de végül is egy tanulságos esetnek könyveltem el, amiben teljes mértékben azonosultunk a társammal egyetemben. Persze a művész urat jócskán megzavarta az eset. Legalább egy percig meredten ült, mire el tudta kezdeni az előadását. Az viszont frenetikusan sikerült. A másfél órás monológ után még háromszor hívta vissza a közönség vastapsa. Utoljára már tényleg egy sokszor elsütött poén volt a ráadás. A két hajléktalan ember azonban boldogan, felüdülten lépett ki a színházból. A hét fáradságos érdekvédő munkája után vidáman indultunk szálláshelyeink felé.

· 1 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://otthontalanul.blog.hu/api/trackback/id/tr442448679

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Jámborné Balog Tünde - EGY KISVÁROSI HAJLÉKTALANRÓL 2010.12.01. 08:01:58

HAGYMALEVELEKÖcsémuram, kedves Kelemen!Előző levelemben a hidegről panaszkodtam, s ámbár azolta beköszöntött Szent Márton nyara egy kis enyhüléssel, már múlóban, csak a sült lúd csontjai maradtak a nagy pecsenyéstálon.A vereshajú Hajléktalan is ázik-fá...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása