Otthontalanul

Ez a blog az otthontalan emberek életének eseményeit mutatja be. Kövesd őket, hogy megismerd élethelyzetüket, küzdelmeiket!

Friss topikok

Közös Hullámhossz Hírszolgálat, Ajka

2010.10.14. 12:30 | Mr. Droid | Szólj hozzá!

Címkék: közös hullámhossz kolontár

A kolontári és devecseri vörösiszap katasztrófa után a Szabad Rádiók Magyarországi Szervezete létrehozta a Közös Hullámhossz Hírszolgálatot. A rádió adása a katasztrófa térségében fogható, valamint az interneten keresztül is hallgatható. Az adás az ajkai Best Rádió stúdiójában és a devecseri plébánián létrehozott ideiglenes stúdióban készül.
 
Miért írom ezt? Mert egy rövid ideig én is részt vettem a KHH munkájában – nem először. A Muzsikus Rádió önkéntes technikusaként dolgoztam Ajkán. És miért végez egy hajléktalan ember önkéntes munkát másokért? Mert úgy gondolom, nem várhatok segítséget másoktól, ha én magam nem segítek. Úgy gondolom, a segítségnyújtás a bajbajutottaknak alapvető reakciónak kell lennie egy közösség tagjaiban. Mi, az ország lakói, az ország közösségének tagjai vagyunk. Nem csak én gondolom így, hanem a Kolontáron, Devecserben dolgozó többszáz önkéntes, valamint az adományok felajánlói is. Családok tucatjai váltak hajléktalanná – köztük nagyon szegény családok is – a katasztrófa következményeként. Rengetegen fogtak, fognak össze az ő megsegítésükért. Ilyen összefogás kellene a többi hajléktalan ember megsegítésére is.
 
És az érem másik oldala: kolontári és devecseri, jelzáloghitellel rendelkező, házukat vesztett családok felszólítást kaptak adósságuk rendezésére különböző bankoktól. No comment…
 
 
(A fotó a NASA Earth Observing-1 műholdjának felvétele.)

A bejegyzés trackback címe:

https://otthontalanul.blog.hu/api/trackback/id/tr382371018

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása