Otthontalanul

Ez a blog az otthontalan emberek életének eseményeit mutatja be. Kövesd őket, hogy megismerd élethelyzetüket, küzdelmeiket!

Friss topikok

Tarlós „rendet tesz”

2010.11.15. 13:59 | Mr. Droid | 1 komment

Címkék: tarlós december 15

Egy hónap múlva már rend lesz Budapesten.

December 15-ig kitakarítják a főváros frekventált köztereit és aluljáróit, hirdette meg Tarlós István főpolgármester új akcióját.

Ami nem is annyira új, hiszen ez már választási programjában is szerepelt. Mindezt a „társadalmi megbékélés programjának” keretében, állítja városunk vezetője. Majd azt is mondja, azért teszi, hogy „a városban a biztonság növekedjék”. Ezek szerint mi, hajléktalan emberek a város „biztonságára” jelentünk veszélyt. Érdekes megvilágítása a problémának. Talán mi bűnözők vagyunk? Tarlós szerint – ez alapján – igen. Hiába igyekszik enyhíteni nyilatkozataiban ellenszenvét irányunkban – ami valószínűleg Vecsei Miklósnak és Győri Péternek, a hajléktalan-ellátás két fontos vezetőjének köszönhető -, hiába próbál „jófejnek” látszani szociális ígéreteivel, úgy tűnik, egyetlen célja van, hogy eltüntessen minket, így oldva meg a kérdést.

Budapest közterületein több mint 3000 hajléktalan ember él. Tarlós úr 100-120 ember „tisztességes” elhelyezését ígéri. Tartom valószínűnek, hogy ez tömegszállást jelent. Túlzsúfolt tömegszállást, hiszen október eleje óta tele vannak az éjjeli menedékhelyek. És vajon mi lesz a többi emberrel? Kit érdekel, hiszen csak „törvényen kívüli”, „dolgozni nem akaró”, a város biztonságát veszélyeztető emberekről van szó, főpolgármesterünk szerint.

Nem tudom, mindez hova fog vezetni, meddig fajulnak az események. Sajnos úgy tűnik, a politika abba az irányba tereli a közhangulatot, hogy mi, hajléktalan emberek legyünk az egyik bűnbak az elmúlt évek hibás döntéseiért. Szó sincs a társadalmi gondok megoldásáról, a tényleges megbékélésről. Az emberek már unják a „kommunistázást”, most jöhet a „hajléktalanozás”, hiszen mi könnyű célpont vagyunk. De talán mégsem, talán mi is össze tudunk fogni az érdekeinkért, és talán nem is vagyunk egyedül, vannak támogatóink, szimpatizánsaink. Közösen jobb, értelmesebb megoldásokat tudunk javasolni Tarlós úr „rendteremtése” helyett.

A bejegyzés trackback címe:

https://otthontalanul.blog.hu/api/trackback/id/tr762438277

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

czanga · http://lyrik.blog.hu/ 2010.11.30. 00:36:58

Számomra furcsa, hogy Tarlós úr, miért nem azokkal a "problémákkal" foglalkozik, amik miatt egy magam fajta 23-24 éves fiatal innkább messze elkerüli a "frekventált" aluljárokat, és a problémás helyeket, még nappal is. Ilyen a nyugati, vagy a blaha aluljárói, és még sorolhatnám. Kérdem én, miért azokat bántják, akiket a legkönnyebb elővenni, miközben az aluljáróban álló rendőr csak néz, mint aki nem lát semmit, miközben pár méterre tőle fosztanak ki embereket bizonyos, ténylegesen kevésbé kívánatos elemek.
Amíg az igazán fontos dologok helyett rendes emberek , azaz könnyű célpontok fedezéké mögé bújva , azokkal takarózva próbálja megoldani a közbiztonság kérdését, addig sajnos az ember nem érezheti magát biztonságban Budapesten.

Köszönöm én abból nem kérek, hogy a nehezen megszerzett fizetésem, személyes tárgyaim már emberek kezében landoljon. Legyen az politikus, vagy pár késsel felfegyverzett suhanc, aki munka helyett így jut hozzá a betevőjéhez.

Hozzátesze, engem cseppet sem érdekel kik ülnek a parlamenti székekben, csak jó lenne ha a dolgukat tennék, úgy, ahogy azt kellene...
süti beállítások módosítása