Otthontalanul

Ez a blog az otthontalan emberek életének eseményeit mutatja be. Kövesd őket, hogy megismerd élethelyzetüket, küzdelmeiket!

Friss topikok

Kirekesztettek a kerekasztalban

2010.10.19. 12:00 | mini cini | Szólj hozzá!

Címkék: kerekasztal a város mindenkié hka eu2010 avm hajléktalanokért közalapítvány

A minap érdekes eseményre voltam hivatalos, a 400 nevű szórakozó helybe ahol a szegénység ellenes európai év alkalmából a Hajléktalanokért Közalapítvány kerekasztalt tartott.

A meghívottak között volt egy művészettel foglalkozó a Vagyunk egyesületből, Fedél nélkül terjesztő, A Város Mindenkié Csoport tagja, s egy sima hajléktalan ember is az Aha színtársulattól. A Bakács Tibor Settenkedő volt a műsorvezető. Az érintettek miután bemutatkoztak majd pár szóba elmesélték hogyan lettek hajléktalanok. 

A sokszínűséget hallgatva kitárult egy olyan világkép, ami ráébresztette a hallgatóságot, hogy nem minden hajléktalan tehet arról, hogy hajléktalan lett. Hanem inkább akkor lettek mikor a rendszerváltás miatt elvesztették a munkájukat s ez által a lakhatásukat is. Nagyon sok ember van a hajléktalanok közt, akik művészek írnak festenek szőnek sok-sok értékes ember ki sajnos az utcán vagy már lassan ott se élhetnek, hiszen a törvény javaslat miatt lassan ott se lehetnek. Volt egy hölgy a hallgatóság között, aki Doktor nő volt. Ő elmondta, hogy a hajléktalan embereknek van külön orvosi rendelő intézet. A kerekasztalból az egyik érintett azt mondta elég szomorú, hogy külön van nekik szégyen s oda menjen más. Ők rendes emberi bánásmódot s ez által orvosi ellátást kérnek. Hiszen ugyan olyan emberek vagyunk, mint más magyar állampolgár.

Tanulságos volt a kerekasztal. Köszönöm hogy ott lehettem én is a sok ember között.

A bejegyzés trackback címe:

https://otthontalanul.blog.hu/api/trackback/id/tr262379047

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása