Otthontalanul

Ez a blog az otthontalan emberek életének eseményeit mutatja be. Kövesd őket, hogy megismerd élethelyzetüket, küzdelmeiket!

Friss topikok

Érintettek egy projekt sajtótájékoztatóján

2010.10.16. 17:08 | Mogyiúr | Szólj hozzá!

Címkék: sajtótájékoztató a város mindenkié hka eu2010 avm hajléktalanokért közalapítvány

A 2010-es év forradalmi változásokat hozott a hajléktalan ellátás és a társadalom kapcsolatában. Az első húsz évben az ellátók díszcsöviket mutogattak a társadalom felé, hogy növelje azok szimpátiáját.

Idén azonban - az egy éve alakult "A Város Mindenkié" (AVM) hajléktalan érdekvédelmi csoport jóvoltából - már nem az első esetben hajléktalan emberek és szakemberek együtt szervezték meg a társadalom irányába a projektet. Ilyen a tavasszal indult kampány a "Szegénység és a Társadalmi Kirekesztetés Elleni Küzdelem Éve" keretében történő együttműködés a Hajléktalanokért Közalapítvány (HKA) és a fent említett AVM  között. Négy-öt hajléktalan ember a szervezés kezdetétől részt vett a szakemberekkel és egy PR csoporttal a munkában. Minden döntésbe beleszóltak a pénzügyön kívül, ötleteikkel segítve a szakembereket. Ez történt a május 28-i Nyugati téri rendezvényen és a mostani - október 14-i - sajtótájékoztatón és kerekasztal-beszélgetésen is.

Az intézmény munkatársa bemutatta a sajtó képviselőinek a Szobi utcai intézményrendszert, miközben a hajléktalan kísérők elmondták a véleményüket a média munkatársainak. Ezután a sajtótájékoztatón a HKA kuratóriumi elnöke mellett két AVM tag is beszélt a társadalomnak a médián keresztül. A sajtósok kérdései érdekes módon csak a hajléktalan embereknek szóltak. Ebből is látható, hogy az emberek szeretik első szájból hallani a véleményeket, hogy az érintettek gondolatai fontosak számukra. A kerekasztal-beszélgetésen  viszont már csak érintettek vettek részt Bakács Tibor Settenkedő moderálásával, melyről Mini Cini holnap fog beszámolni.

Az egész nap nagyon sikeresnek mondható minden szervező részéről, hiszen a média igen érdeklődő volt az intézmény és az érintettekkel szemben is. Bebizonyosodott, hogy a szakma igen is együtt tud dolgozni az érintettekkel, és a média is egyformán érdeklődik mindkét fél iránt.

A bejegyzés trackback címe:

https://otthontalanul.blog.hu/api/trackback/id/tr402376169

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása