Otthontalanul

Ez a blog az otthontalan emberek életének eseményeit mutatja be. Kövesd őket, hogy megismerd élethelyzetüket, küzdelmeiket!

Friss topikok

Hajléktalanok egészségügye

2010.12.14. 17:30 | mini cini | Szólj hozzá!

Címkék: ruha egészségügy diszkrimináció

A hajléktalan emberek sokan betegek, ezért nekünk nagyon fontos az egészségügy. Ezért az igaz történetet is folytatom pár sorban s jön a legújabb kiszúrás a hajléktalan emberrel.

Az igaz történetnek elejét is meg tudtam a minap, volt neki időpontja S.T. doktorhoz, de mikor odaért, a doktor úr közölte, hogy két sürgős műtéte van. (Kérdem én: a kézműtét nem az?) A kezét megműtöttek, ugyan jó két héttel azután, hogy be volt rendelve. Talán ezért is történt, hogy a kéz elfertőződött, vérfertőzés lett. Így a hónaljban kellett fölvágni, akkor vették észre a piros csíkot. Meg a kezet is újból kellett műteni. Most megint nagy kötés van rajta.

A minap egy jólöltözött ember rosszul lett s kihívták rá a mentőt. Bevitték az ügyeletes P.S. kórházba, ahol több napig csak infúziót kapott meg 5 zacskó vért. Mikor magához tért, kiderült, hogy kidobták az összes ruháját-cipőjét-mindenét. Mint a szociális munkástól megtudtam ezt megtehetik, ha úgy ítélik meg, hogy szennyezi vele az osztályt. De kérdem én: ezt ki ítéli meg?  Vagy ránéznek s eldöntik: kuka.

A szociális munkás elmondta, hogy viszont cserébe biztosítani kéne a korháznak másik ruhát. De nem adtak semmit, 186cm magas 46-os lábbal, ezért azt mondja a kórház: sajnálják, nincs ekkora ruhájuk. Ja az se mellékes, hogy ez már nem első ilyen eset, hogy a végén úgy szedegetünk össze a betegnek ruhát, hogy ki tudjon jönni a kórházból.

A hajléktalan emberrel már tényleg mindent meglehet tenni?

A bejegyzés trackback címe:

https://otthontalanul.blog.hu/api/trackback/id/tr452500893

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása