Otthontalanul

Ez a blog az otthontalan emberek életének eseményeit mutatja be. Kövesd őket, hogy megismerd élethelyzetüket, küzdelmeiket!

Friss topikok

A tél

2010.12.12. 14:21 | mini cini | Szólj hozzá!

Címkék: tél diszkrimináció cipő

December. Ez már leírva is kinek szép, kinek csak a hideget jelenti.

Számunkra, hajléktalan embereknek többnyire a hideget jelenti. Bár jómagamnak mind a kettőt, mert igaz, hogy hideg van, de néha szép napos az idő, ilyenkor még sétálni is jó s az emberek kedve se olyan komor. Az utcákon sétálva főleg nagyobb tereken már nagy a nyüzsgés, jövés-menés s itt-ott szólnak a zenék. Jólesik egy-egy helyen megállni, hallgatni, nézni az embereket, bár sok hajléktalan ember nem megy a tömeg felé hisz az öltözékük lehet kivetni valót hagy maga után s így már jobban kitűnnek a tömegből s ez által a hatóságoknak is könnyebben feltűnnek. Sajnos sok-sok hajléktalan embernek nincs igazi téli cipője se, így még rosszabb egy-egy nap kint az utcán vizes-átázott-átfagyott lábakkal. Jó lenne, ha itt is működne Magyarországon az, mit az egyik tapasztalati szakértő mesélt, hogy nyugaton (talán Franciaországban) az egyik cipőgyár az olyan cipőket, ami még használható, csak talán nem jól lett varrva vagy a cérna látványos helyen fogyott el stb. odaadják a hajléktalanoknak. Van, hogy havonta 150 párat! S így ott a hajléktalan embereknek mindig évszakhoz megfelelő lábbelijeik vannak. Tudom, ez csak egy kis lépés lenne, de már ez is többet érne, mert talán kevesebb hajléktalan embernek kéne télen amputálni fagyás miatt a végtagját.    

A bejegyzés trackback címe:

https://otthontalanul.blog.hu/api/trackback/id/tr582492674

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása